¿Sabía usted que hay cinco cubanos presos en las cárceles de Estados Unidos por luchar contra el terrorismo? 
Aragon, Catalunya, Galicia, Asturias, Euskadi, Andalucia, Canarias, Pais Valenciano, La Rioja, Castilla Leon, Castilla La Mancha, Navarra, Extremadura, Illes Balears, Murcia, Cantabria, Madrid, NUEVA CAMPAÑA POR LA LIBERTAD DE LOS CINCO ¡VOCES POR LOS CINCO! NUEVA CAMPAÑA POR LA LIBERTAD DE LOS CINCO ¡VOCES POR LOS CINCO! NUEVA CAMPAÑA POR LA LIBERTAD DE LOS CINCO ¡VOCES POR LOS CINCO!
 

NOTICIAS

Abril_2006
Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col.legi d’Advocats de Barcelona i l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans

La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col.legi d’Advocats de Barcelona i l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, informades de les greus violacions dels drets de la defensa que s’han produit en el procés seguit als Estats Units contra cinc ciutadans cubans, Gerardo Hernández, Ramón Labañino, Antonio Guerrero, Fernando González y René González, per suposats delictes d’espionatge i conspiració, han pres l’acord de fer pública la següent resolució.

  1. Manifestem la més absoluta repulsa per les condicions irregulars del procediment judicial seguit contra els cinc ciutadans cubans, condemnats a penes duríssimes en un judici en el qual es van veure en la impossibilitat d’aportar proves i testimonis per a la defensa , davant d’un jurat manifestament hostil i en unes condicions de pressió social i mediàtica escandaloses, fins al punt que el Tribunal d’Apel.lacions d’Atlanta es va veure obligat a revocar la sentència i a ordenar la celebració d’un nou judici amb les degudes garanties d’independència i imparcialitat del Tribunal.
  1. Exigim que el  cinc cubans siguin jutjats  amb el més escrúpulos respecte de les garanties per a la defensa, i per un tribunal competent, independent i imparcial, tal com preveu l’article 14.1 del Pacte Internaciona lde Drets Civils i Polítics. A l’espera del seu alliberament definitiu, exigim també que mentre romanguin privats de llibertat se’ls apliqui un règim penitenciari  respectuós amb els drets inherents a la persona i es deixin sense efecte les mesures inhumanes i discriminatòries a que estan sotmesos.

Barcelona, a vint de març2006    

Volver

 
http://www.libertadparaloscinco.org.es